Nieuwe pedicuremotor kopen

Wanneer je van plan bent om een nieuwe pedicuremotor te kopen, is dat vaak een hele investering. Het is een kunst om net die ene machine te vinden die perfect aansluit bij al jouw wensen en behoeftes. Ga goed voorbereid op jacht door jezelf en de verkoper de volgende vragen te stellen.

1) Gebruik ik nat- of droogtechniek?

Vaak heb je deze vraag al snel beantwoord. Het is een kwestie van gewenning. Heb je vanaf je opleiding met een afzuig-motor gewerkt, dan zal hier ook je voorkeur naar uitgaan.

Maar er zijn wel degelijk verschillen: Het is goed om te beseffen dat je tijdens het frezen veel fijnstof produceert. Deze ultrafijne stofdeeltjes komen in de lucht terecht en worden ingeademd door iedereen in jouw werkruimte. Een stofkapje beschermd niet tegen fijnstof! Door een spray te gebruiken word de fijnstof direct na het vrijkomen nat gemaakt, waardoor het naar beneden zakt, en niet in de lucht kan gaan dwarrelen. Een afzuigmotor zuigt daarentegen de vrijgekomen stofdeeltjes op.

Nadelen spraymotor:

• Alles word nat, zeker bij langer freeswerk

• Je verlegt de pijngrens van de klant. Doordat de plek die je bewerkt gekoeld wordt door de spray.

• Bij gebruik van motoren met speciale sprayvloeistof komen er alcohol-dampen vrij. Deze kunnen ook schadelijk zijn voor de gezondheid.

Nadelen afzuigmotor:

• Niet alles wordt afgezogen, waardoor er toch nog deeltjes in de lucht terecht komen.

• De klant ervaart sneller pijn, doordat de plek die je bewerkt niet gekoeld wordt.

• Wanneer een volle stofzak wordt verwisseld, komen er alsnog fijnstof-deeltjes vrij.

Spraymotoren zijn ook weer onder te verdelen in twee soorten: 1) met draaiknop voor de spray. 2) met digitale spray. Het grote verschil is dat machines met digitale spray makkelijker zijn af te stellen dan machines met een draaiknop.

2) Hoeveel klanten ga ik per dag doen?

Een pedicure-motor moet bij je passen als een maatpak. Niet alle handstukken zijn geschikt om fulltime mee te werken! Handstukken zijn te onderscheiden in 2 soorten: 1) automatisch klemsysteem voor de frezen (je steekt de frees er in en deze blijft automatisch zitten). 2) Handmatig klemsysteem voor de frezen (je steekt de frees er in en je moet zelf nog een handeling verrichten om de frees te vergrendelen.

In grote lijnen geldt de vuistregel: Automatische klemsysteem is voor part-time gebruik, Handmatig klemsysteem is voor fulltime gebruik.

Machines die gemaakt zijn voor fulltime gebruik, vragen vaak extra handelingen van de gebruiker. Zo zijn er bijvoorbeeld handstukken die regelmatig gesmeerd en gereinigd moeten worden. Bij anderen moeten weer iedere maand onderdeeltjes vervangen worden. Laat je over deze procedures goed informeren. Neem ook de kosten van de smeermiddelen en/of onderdelen mee in je overweging.

3) Ga ik ambulant of voornamelijk vanuit een salon werken?

Wanneer je veelal ambulant werkt, heeft de machine veel meer te verduren, dan wanneer deze netjes in een salon blijft staan.  Het is daarom raadzaam om geen hele dure machine aan te schaffen wanneer je hoofdzakelijk ambulant werkt. Wel handig voor ambulant gebruik is een lampje in het handstuk.

4) Waar ga ik de machine kopen?

Koop de machine altijd bij een gerenomeerd verkooppunt. Lees jezelf van te voren in, door bijvoorbeeld reviews te lezen. Kijk ook of een bedrijf al lang bestaat. Er zijn namelijk bedrijven die starten, en meteen gaan stunten met de verkoopprijzen… vervolgens zijn ze een jaar later van de aardbodem verdwenen. Je kunt dan in een eventueel garantie-geval nergens op terug vallen.

Het belangrijkste is, dat je een goed gevoel hebt bij het bedrijf waar je de machine koopt.

5) Hoe zit het met de service/onderhoud?

Een pedicuremotor heeft ieder jaar onderhoud nodig. Waarom dat is kunt je hier lezen. Hoewel je altijd terecht kunt bij Pedicure-service.nl, kan het voor jou gemakkelijker zijn, om dit bij jouw eigen leverancier te laten uitvoeren. Vraag naar de werkwijze van die leverancier:

• Heeft de leverancier een eigen technische dienst?

• Wordt de motor opgestuurd naar de fabriek voor een onderhoudsbeurt?

• Krijg je in dit geval een leenmotor ter beschikking, en zo ja, zijn er kosten aan verbonden?

6) Welke garantie geeft de fabriek?

Volgens de wet moet de leverancier/fabrikant 1 jaar garantie geven aan jou (als bedrijf). Indien de leverancier/fabrikant langer garantie geeft, zegt dit iets over het vertrouwen dat de leverancier/fabrikant heeft in zijn eigen apparatuur. Zorg er ten alletijde voor dat -wanneer je meer dan 1 jaar garantie krijgt- dit ook vermeld staat op de factuur.

7) Welk handstuk past het beste bij mij?

Handstukken zijn verkrijgbaar in vele vormen en maten. Let bij de keuze van een machine erop dat het handstuk lekker in de hand ligt. Hou het een tijdje in jouw hand, zodat je ervan overtuigd bent dat het ook na langere tijd nog steeds prettig aanvoelt.

8) Wat weegt het handstuk?

Een handstuk mag niet te zwaar zijn in gewicht. Je zult namelijk merken dat dit na 5 minuten pijn begint te doen. Veel pedicures kampen met polsklachten, dit is vaak te wijten aan het lang werken met een te zwaar handstuk.

9) Is de machine zelf zwaar/licht?

Wanneer je verschillende machines optilt, zul je merken dat het gewicht onderling grote verschillen heeft. Dit zegt vaak ook iets over de kwaliteit van de machine. Hoe zwaarder de machine, hoe zwaarder/degelijker de gebruikte componenten zijn.

10) Wat zijn de beschikbare accessoires voor mijn machine?

Tot slot is het van belang om je af te vragen of je accessoires/opties nodig hebt voor jouw machine.

In de meeste gevallen is er een voetbediening beschikbaar. Zo kun je veilig werken zonder dat je met natte/vieze handen jouw machine moet aanraken.

Vaak heb je de keuze uit een handstuk mét of zonder licht. De handstukken mét licht zijn meestal een stuk duurder. Vraag jezelf van te voren dus af of je dat licht wel nodig hebt. In een salon maak je al vaak gebruik van een loeplamp, dit maakt een lampje in het handstuk overbodig.

Een andere optie waar veel pedicures erg van gecharmeerd zijn is de omnicut. Dit is een opzetstuk voorzien van 2 roterende mesjes, wat het verwijderen van dik eelt vele malen eenvoudiger en sneller maakt. LET OP! De omnicut past niet op ieder handstuk!

Wanneer je de machine regelmatig ambulant gebruikt, is het raadzaam een degelijke tas of koffer aan te schaffen waarin de machine goed beschermd is. Er zijn koffers op de markt met ingebouwde stopcontacten. Overtuig jezelf ervan dat wanneer je een machine hebt gekozen met een geaarde stekker, de koffer ook een stopcontact met randaarding heeft.

In de showroom in Weert (Limburg) heb ik diverse modellen voor u klaar staan. Ik ben enkel op afspraak geopend, zodat ik in alle rust alles kan uitleggen en demonstreren.

Of…

Bekijk het assortiment alvast in de webshop.

WhatsApp chat