Behandelstoelen

Alleen deze maand!!! Kijk onderaan deze pagina voor de speciale aanbieding!

In samenwerking met SB-Design uit het Brabantse Bergeijk heb ik een oerdegelijke behandelstoel ontwikkeld voor zowel de pedicure als de schoonheidsspecialiste.

SB-Design is een klein bedrijf dat (net als ik) kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. De eigenaar heeft al meer dan 30 jaar ervaring in verkoop en reparatie van diverse merken behandelstoelen. Nu heeft hij besloten om zijn kennis te vereeuwigen in een degelijke lijn behandelstoelen.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van dit product, geven wij maar liefst 3 jaar garantie. Door samen te werken met betrouwbare leveranciers in Nederland, kunnen wij een snelle levering garanderen. Binnen 2 weken kan een nieuwe behandelstoel in de door u gewenste kleur(combinatie) geleverd worden. In de meeste gevallen is een week levertijd zelfs haalbaar!

Een bijkomend voordeel is dat alle reserve-onderdelen altijd op zeer korte termijn leverbaar zijn. Ze liggen gewoon op voorraad.

Tarsus (pedicure)

SB-Design Tarsus

Deze pedicure-stoel heeft 3 elektrische motoren: Hoogte, Kanteling en Rug. Standaard wordt de stoel geleverd met een handbediening. Vanuit ergonomisch oogpunt is een voetbediening aan te bevelen. Deze is verkrijgbaar tegen een geringe meerprijs. Zelfs een draadloze voetbediening behoort tot de mogelijkheden. In de laagste stand heeft deze stoel een instaphoogte van 54 centimeter. De maximale hoogte is 126cm. Met de beensteunen omhoog bereikt hij zo een hoogte van bijna 150cm. Dat maakt staand werken mogelijk. Hij is getest tot een draagvermogen van 200kg.

Tarsus in zijn hoogste stand (bijna 150cm)

De beensteunen zijn te bedienen door middel van een sterke gasveer. Dit werkt namelijk vele malen sneller dan elektrisch aangedreven beensteunen. Ze kunnen geheel naar buiten worden gedraaid, wat handig kan zijn om de mensen via de voorzijde plaats te laten nemen.

De armleuningen blijven automatisch in 3 standen staan: Normaal, Omhoog (maakt instappen via de zijkant mogelijk) en naar achteren (indien de stoel volledig horizontaal is, is dit gemakkelijk voor massages).

De bekleding is van hoogwaardig PU-materiaal en bestand tegen oliën en (de meeste) sprayvloeistoffen. Deze kan gemakkelijk schoongemaakt worden met een oplossing van milde (groene) zeep of Glassex.

Voor extra bescherming is er een badstof hoezen-set verkrijgbaar voor deze stoel.

Optioneel zou u nog kunnen kiezen voor een draaischijf. Deze maakt het mogelijk om de complete zitting (en rug) 90graden links- of rechtsom te laten draaien terwijl er iemand in de stoel zit. Dit kan handig zijn wanneer u in een kleine ruimte werkt. Om stabiliteit te blijven waarborgen dient de stoel dan wel vastgeschroefd te worden in een betonnen vloer. Indien dit niet mogelijk is, zijn hiervoor aparte stabilisatoren verkrijgbaar.

Om nog ergonomischer te kunnen werken is er ook een Lower Arm Support verkrijgbaar. Dit is een opvangbak met beugel die steun biedt aan de onderarmen tijdens het frezen.

Tarsus met Lower Arm Support
Lower Arm Support

Indien de stoel regelmatig verplaatst moet worden, kan men kiezen voor een wielenset. Hierdoor wordt de stoel wel ongeveer 8cm hoger.

Dermis (schoonheid)

SB-Design Dermis

Deze behandelstoel heeft 3 elektrische motoren: Hoogte, Kanteling en Rug. Standaard wordt de stoel geleverd met een handbediening. Een voetbediening is ook leverbaar. Deze is verkrijgbaar tegen een geringe meerprijs. Zelfs een draadloze voetbediening behoort tot de mogelijkheden. In de laagste stand heeft deze stoel een instaphoogte van 54 centimeter. De maximale hoogte is 126cm. Met de beensteun omhoog bereikt hij zo een hoogte van bijna 150cm. Dat maakt staand werken mogelijk. Hij is getest tot een gewicht van 200kg draagvermogen.

De beensteun is te bedienen door middel van een sterke gasveer. Dit werkt namelijk vele malen sneller dan een elektrisch aangedreven beensteun.

De armleuningen blijven automatisch in 3 standen staan: Normaal, Omhoog (maakt instappen via de zijkant mogelijk) en naar achteren (indien de stoel volledig horizontaal is, is dit gemakkelijk voor massages).

Dermis in Massage-stand

De bekleding is van hoogwaardig PU-materiaal en bestand tegen oliën. Een badstof hoezenset is aan te bevelen wanneer u veel gebruik maakt van oliën. Het schuim is van hoogwaardige kwaliteit en zal niet doorzakken. Hij is wel dusdanig zacht, dat hij comfortabel zit/ligt.

Optioneel zou u nog kunnen kiezen voor een draaischijf. Deze maakt het mogelijk om de complete zitting (en rug) 90graden links- of rechtsom te laten draaien terwijl er iemand in de stoel zit of ligt. Dit kan handig zijn wanneer u in een kleine ruimte werkt. Om stabiliteit te blijven waarborgen dient de stoel dan wel vastgeschroefd te worden in een betonnen vloer. Indien dit niet mogelijk is, zijn hiervoor aparte stabilisatoren verkrijgbaar.

Ook is het mogelijk om de behandelstoel te voorzien van verwarming met 3 standen. Zodat de stoel warm en comfortabel aanvoelt wanneer er iemand plaats neemt voor bijvoorbeeld een massage.

Nieuw is de massage hoofdsteun. De hoofdsteun heeft een gat gekregen, zodat het gezicht naar beneden gericht kan worden bij bijvoorbeeld rugmassages. Foto’s hiervan zullen spoedig toegevoegd worden aan dit item.

Leverbaar in een breed scala aan kleuren

Beiden stoelen zijn leverbaar in bovenstaande kleuren. U kunt eindeloos combineren, bijvoorbeeld door de zijkanten een andere kleur te geven dan de zitting. Daar waar anderen hiervoor een meerprijs rekenen, is deze mogelijkheid helemaal gratis bij SB-Design. Hieronder volgen enkele voorbeelden van kleurcombinaties die reeds geleverd zijn.

Prijzen 2020

Tarsus standaard (handbediening) € 2995,-

Voetbediening i.p.v. handbediening € 145,-

Draadloze voetbediening € 250,-

Lower Arm Support € 195,-

Draaischijf € 195,-

Stabilizers € 90,-

Wielenset € 75,-

Dermis standaard (handbediening) € 2995,-

Verwarming € 395,-

Massage-hoofdsteun (met gat) € 295,-

Voetbediening i.p.v. handbediening € 145,-

Draadloze voetbediening € 250,-

Lower Arm Support € 195,-

Draaischijf € 195,-

Stabilizers € 90,-

Wielenset € 75,-


Speciale actie voorjaar 2021

Gedurende het gehele voorjaar ontvangt u maar liefst € 500,- cashback voor uw oude stoel. De enige voorwaarde is dat uw oude stoel minimaal 1 electrische functie heeft. Het is niet van toepassing of deze functie nog werkt.

Bovendien wordt de stoel gratis geleverd en geïnstalleerd in Nederland en België.