Protocol en Hadewe

De branche-organisaties hebben een nieuw protocol uitgebracht waaraan alle pedicures zich dienen te houden zodra zij het werk weer mogen hervatten.

In dit protocol valt te lezen dat men de pedicure-motor aan het einde van elke werkdag dient door te spoelen met alcohol 70-90%

Gebruikers van Hadewe-machines weten dat de fabrikant het ten strengste afraad om alcoholhoudende vloeistoffen te gebruiken in deze machines.

Hadewe heeft destijds besloten om machines te ontwikkelen die enkel gedemineraliseerd water kunnen vernevelen. Dit omdat bij het vernevelen van alcoholhoudende vloeistoffen de kans bestaat dat de gebruiker de beroepsziekte OPS oploopt.

De machine is op dit principe gebouwd. Het is een gesloten systeem wat bij uitschakelen al het water terug blaast in het reservoir. Dus wanneer u nu (noodgedwongen) de machine gaat spoelen met alcohol, is de kans op schade aan het apparaat erg groot. De alcohol kan niet alleen uw leidingen aantasten, maar er kan zich ook corrosie (soort roest) vormen in de kleppen. Een vervelend gevolg hiervan is dat de spray óf niets meer doet óf enkel vol blijft sprayen.

Daarom adviseer ik Hadewe-gebruikers om direct na het doorspoelen met alcohol ook nog een keer te spoelen met gedemineraliseerd water. Zodat zoveel mogelijk alcohol uit het systeem verwijderd word.

2 gedachtes over “Protocol en Hadewe”

  1. Ik vraag mij af wat het nut is om het met alcohol door te spoelen. Ik probeer mij voor te stellen hoe de virus in het gesloten systeem kan komen. Ik kan het niet bedenken. Iemand??

    1. Hallo Gerard, Bedankt voor uw bericht! Ik kan het mij ook niet voorstellen, maar ik zie het al gebeuren dat dadelijk veel pedicures stilvallen met een kapotte machine. Al begreep ik al van uw collega dat het protocol inmiddels weer aangepast is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp chat