Waarom een onderhoudsbeurt aan uw pedicuremotor?

U heeft voor uw werkzaamheden dure apparatuur aan moeten schaffen.
Een pedicure-motor is niet zomaar een apparaatje, maar een geavanceerd stukje techniek!
Niet zozeer in de machine zelf, maar met name het handstuk is met de grootste zorg ontwikkeld. Dat geldt voor ieder merk!
Dat moet ook, als je weet dat je handstuk (d.w.z. de meesten) 40.000 toeren kan draaien (40.000 omwentelingen per minuut). Dat is 10x zoveel als de motor van je auto wanneer je met 120km per uur over de snelweg gaat. Ofwel 1,5x zo snel als de motor van de formule1 auto van Max Verstappen.

Om alles soepel te laten draaien op deze hoge snelheid, zijn de handstukken voorzien van zeer speciale lagers en andere specifieke onderdelen.
Doordat het handstuk zo hard draait, slijten de lagers dan ook vrij snel. Op den duur gaat het handstuk dan ook trillen.

Wanneer u te lang doorwerkt met defecte lagers, kan dit andere onderdelen in het handstuk beschadigen. Uiteindelijk wordt het handstuk heet of stopt het helemaal met draaien.
Repareren is dan meestal nog wel mogelijk… Maar de prijs die u ervoor moet betalen, is niet gering.

U kunt dit voorkomen door uw pedicuremotor ieder jaar een onderhoudsbeurt te laten geven.

· Ik begin een onderhoudsbeurt altijd met een visuele inspectie. Dan kijk ik of ik geen “buitengewone” dingen zie: Ontblote kabels/snoeren, aanwezigheid van een CE-keurmerk, Gebreken aan de machine danwel handstuk. Ook inspecteer ik het vloeistofreservoir.

· Vervolgens onderwerp ik de machine aan een technische inspectie: Werken alle functies naar behoren? Hoe is de verneveling? Ik meet de druk op het vloeistofreservoir. Zo kan ik zien of de compressor aan slijtage onderhevig is.
(De compressor is een onderdeel in de machine wat voor de vloeistofstroom en verneveling zorgt).

· Hierna demonteer ik het handstuk volledig (met zeer speciaal gereedschap dat door de fabrikant is gemaakt). Ieder onderdeeltje (soms wel 30 stuks) worden 1 voor 1 geïnspecteerd en schoongemaakt. Indien nodig, wordt het onderdeel vervangen. De lagers (meestal 2 stuks) vervang ik altijd! Waarom? De zeer speciale lagers hebben een vrij korte levensduur. Om te kunnen garanderen dat u na onderhoud een jaar lang kunt werken met een goed functionerend handstuk, schrijven alle fabrikanten voor, deze jaarlijks te vervangen.

·Daarna zet ik het handstuk weer met uiterste zorg in elkaar.

·Als laatste is de machine zelf aan de beurt. Hoe ziet de machine er van binnen uit? De vloeistoffilter wordt vervangen. De luchtfilter wordt gereinigd, danwel vervangen.

·Na een grondige eindcontrole maak ik een rapport op, waarin u kunt zien wat ik aan uw machine gedaan/vervangen heb.

Uiteraard overhandig ik u ook de vervangen onderdelen.

4 gedachtes over “Waarom een onderhoudsbeurt aan uw pedicuremotor?”

 1. Wat een ontzettend leuk artikel! Dank je wel dat je ons dit zo duidelijk uitlegt. Ik denk momenteel na over een nieuwe motor dus dit is heel interessant.

 2. Beste Jeroen,
  Ik heb n hadewe spr pedicure motor voor jaar onderhoud stuur ik op naar Pedimed te Groningen.

  Ik ben benieuwd naar uw inderhouds tarief en vervanging vd Maxxon motortje handstuk na 3 jaar.

  Vr groet,

  Hermien Lieuw
  06444400319

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp chat